"Het zal niet gemakkelijk zijn om de hegemonie van Oostende te doorbreken"

Redactie
| 0 reacties
"Het zal niet gemakkelijk zijn om de hegemonie van Oostende te doorbreken"

Zaterdagavond gaat de Belgische basketbalcompetitie opnieuw van start. De voorbije seizoenen werden gedomineerd door Oostende. Basketbalkenner Rik Samaey verwacht opnieuw één grote favoriet voor de titel en de beker.

"Een nieuw seizoen brengt nieuwe ambities met zich mee bij de tegenstand", opent Samaey bij Sporza. "Maar het zal niet gemakkelijk zijn om de hegemonie van Oostende te doorbreken. Het is een heel goed georganiseerd team, waarvan de ruggengraat altijd behouden blijft. Maar het vertrek van Serron is wel een aderlating."

Toch waren het de Antwerp Gians die in de Supercup aan het langste eind trokken. "Dat is een opsteker voor de Antwerp Giants. Maar er waren heel wat spelers die ontbraken door interlandverplichtingen", gaat het basketicoon verder. Welke ploegen kunnen er dan strijden tegen de dominantie van Oostende?

Charleroi - Bergen

"Ik verwacht dat Charleroi en Bergen de dichtste belagers worden. Charleroi kan zich geen tweede overgangsseizoen veroorloven. Er zouden heel wat teams zijn die dit seizoen de aansluiting willen maken met de top. Maar Brussels, Aalst en Limburg zullen het volgens mij niet gemakkelijk hebben om al het goede van vorig jaar te bevestigen", besluit Samaey.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws