Gjergja vecht terug met Oostende: "Eindelijk krijgen we loon naar werken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gjergja vecht terug met Oostende: "Eindelijk krijgen we loon naar werken"

BC Telenet Oostende lijkt na een zwakke seizoensstart dan toch onder stoom te komen in de Belgische competitie. Oostende heeft nu al drie wedstrijden op rij gewonnen.

De trainer weet alvast waarom het zo moeilijk was in het begin. "We hadden een aanpassingsperiode nodig", opent coach Dario Gjergja. "Door verplichtingen bij de nationale ploeg en blessures begon onze voorbereiding slechts tien dagen voor de competitiestart. We waren amper samen en kenden elkaar niet goed."

"Maar nu krijgen we eindelijk loon naar werken", klinkt het bij Sporza. Toch lijkt Oostende het vertrek van sterkhouder Serron moeilijk te kunnen opvangen. "Het vertrek van Serron is een groot verlies, want hij bracht veel energie. Dit jaar wordt het iets lastiger in het begin, maar hopelijk komt alles op zijn pootjes terecht."

Ervaring

Het gebrek aan ervaring was zeker in de openingsfase van het seizoen duidelijk. "Het grootste verschil is dat we vorig seizoen veel meer ervaring hadden. Gillet is er nog niet bij, Walden is een rookie, Kesteloot komt van Aalst en Lambrecht kan nog veel verbeteren. Ik geloof wel enorm in hem en hoop zelfs dat hij ooit gedraft wordt in de NBA", besluit Gjergja.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws