Belgische basketbalcompetitie wil Jupiler Pro League achterna

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische basketbalcompetitie wil Jupiler Pro League achterna

Zaterdag gaat de Belgische basketbalcompetitie opnieuw van start, maar dat zal zonder Pepinster Wolves gebeuren. De Waalse club is verdwenen door financiële problemen en daar wil men een lesje uit leren.

De Belgische basketbalcompetitie heeft het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad en zag nu met de Pepinster Wolves een club verdwijnen. Er zal de komende jaren steviger worden toegezien op de financiële situatie van de clubs. Daarom werd bijvoorbeeld licentiemanager van de KBVB Nils Van Brantegem aangesteld in de licentiecommissie van het basketbal.

Voetbal als voorbeeld

"Wij willen vooral waken over de exploitatiekosten van een club", zegt Wim Van de Keere, algemeen manager van de profliga. "Om de situatie aan te pakken, zijn we over de haag gaan kijken bij de voetbalbond. In het Belgische voetbal ging men ook van een politieachtige aanpak naar een begeleidende aanpak."

Het grote doel is een gezonde competitie waarbij geen ploegen meer verdwijnen. "Dat evenwicht bereik je niet van vandaag op morgen, ik denk dat je daar toch zo'n zeven jaar voor nodig hebt. Maar we moeten er wel ooit eens mee beginnen", besluit Van de Keere in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws