Real Madrid verslaat NBA-topploeg! Is de kloof nog kleiner aan het worden?

Real Madrid verslaat NBA-topploeg! Is de kloof nog kleiner aan het worden?

Hoeveel belang mag je hechten aan een voorbereidingswedstrijd? Toch redelijk wat, want Real Madrid trad aan met zijn sterkste team en bij OKC is het drummen voor de plaatsjes en moet iedereen zich bewijzen.

Het werd een exhibitiewedstrijd tussen de twee verschillende stijlen. Russell Westbrook verzorgde natuurlijk de show met enkele flashy dunks, terwijl er bij Real vooral naar de ploeg gekeken werd. Uiteindelijk haalde Real het met 142-137 in overtime.

Maar dat een Europees team zoveel punten kan scoren tegen een NBA-topteam wil al iets zeggen. In een league waar individuele prestaties hand in hand gaan met een individuele verdediging heeft een sterk spelende 'ploeg' altijd wel iets te forceren.

Europese spelers zijn fysiek en atletisch beter geworden

Maar net forceren deed Real niet. De bal ging snel van hand naar hand, terwijl bij OKC de één-tegen-één gezocht werd. Tien jaar geleden zou een NBA-ploeg met het verschil aan individueel talent de tegenstander verpletterd hebben, maar Europa is de kloof aan het dichten.

Europese spelers zijn tegenwoordig ook fysiek en atletisch beter geworden en kunnen concurreren met hun Amerikaanse collega's. Nog niet met de supersterren à la Westbrook, James, Curry, Howard, Harden... maar het enige voordeel - hun spelintelligentie - buiten ze nu wel beter uit. En wie weet? Binnen enkele jaren op gelijke voet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws