Ann Wauters mag blijven dromen van allereerste WNBA-titel: "Dit wordt mijn laatste kans"

Redactie
| 0 reacties
Ann Wauters mag blijven dromen van allereerste WNBA-titel: "Dit wordt mijn laatste kans"
Foto: © photonews

Ann Wauters mag blijven dromen van haar allereerst WNBA-titel. Ze kwalificeerde zich met de Los Angeles Sparks voor de finale na winst tegen Chicago Sky. Vanaf zondag speelt het team uit LA tegen Minnesota Lynx voor de titel.

In tegenstelling tot bij haar Europese teams komt Wauters in de vrouwelijke variant van de NBA niet veel in actie. "Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik niet veel speel", bekent ze in Het Nieuwsblad. "Dat was op mijn 35ste best even aanpassen, maar mijn rol is nu eenmaal anders. Ik probeer dit team met twaalf sterke speelsters met mijn ervaring te helpen waar ik kan. Ik sta altijd klaar als de coach mij nodig heeft."

Ann Wauters won in Europa prijzen in eigen land, Frankrijk, Spanje, Rusland en Turkije en ook viermaal de Euroleague, zeg maar de Champions League in het basketbal. Een WNBA- titel ontbreekt nog op dat rijkgevulde palmares van de bijna 36-jarige basketbalspeelster. "Ik bekijk het jaar per jaar, maar gezien mijn leeftijd is dit de laatste kans op de WNBA-titel."

Finale tegen Minnesota

In de finale nemen de Sparks het op tegen Minnesota Lynx, die in hun halve finale te sterk waren voor Phoenix Mercury. "Minnesota beschikt over het thuisvoordeel, maar ik geloof voluit in onze kansen", gaf de vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws