Tomas Van Den Spiegel krijgt een topfunctie bij koepelorganisatie van de Europese basketcompetities

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Tomas Van Den Spiegel krijgt een topfunctie bij koepelorganisatie van de Europese basketcompetities
Foto: © photonews

Tomas Van Den Spiegel is de nieuwe voorzitter van de ULEB, de koepelorganisatie van de Europese basketcompetities. De 38-jarige ex-basketbalspeler volgt de Spanjaard Eduardo Portela op.

De 38-jarige Van Den Spiegel werd voorgedragen door de Belgische Pro Basketball League en werd vandaag op de algemene vergadering van de ULEB in het Spaanse Barcelona voor vier jaar verkozen als voorzitter.

"Het is een hele eer om een monument als Portela te mogen opvolgen", vertelde Van Den Spiegel in een persmededeling. "Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk profliga's te verenigen en als lobbyorgaan op te treden bij politieke, economische en enkele sportspecifieke stakeholders, zoals ook Euroleague en FIBA. Elke liga in Europa heeft zijn eigen specifieke noden en uitdagingen."

De ULEB stond in het jaar 2000 aan de wieg van de Euroleague, waarmee de profliga's zich van de Europese basketbalbond FIBA Europe afscheurden. Twaalf profliga's zijn momenteel lid van de ULEB, waaronder ook de Belgische Pro Basketball League (PBL).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws