Thomas Van Den Spiegel krijgt topfunctie in Europees basketbal

Redactie
| 0 reacties
Thomas Van Den Spiegel krijgt topfunctie in Europees basketbal

Thomas Van Den Spiegel mag dan geen prof meer zijn, het voormalige Belgische basketbalicoon gaat verder aan de slag in de basketbalwereld. Van den Spiegel wordt de nieuwe voorzitter van de ULEB.

De ULEB staat voor Union des Ligues Européennes de Basket en is de basketbalbond van de Europese basketbalcompetities. De 38-jarige ex-basketballer is verkozen tot nieuwe voorzitter op een vergadering in Barcelona. Hij heeft een ambtstermijn van vier jaar en volgt Eduardo Portela op.

Hele eer

"Het is een hele eer om een monument als Eduardo Portela te mogen opvolgen", citeert Het Nieuwsblad de voormalige prof. "Het is mijn ambitie om een maximaal aantal profliga’s te verenigen en als lobbyorgaan op te treden bij politieke, economische en enkele sportspecifieke stakeholders, zoals ook Euroleague en FIBA."

"Elke liga in Europa heeft zijn eigen specifieke noden en uitdagingen. Het is de rol van ULEB elk van die liga’s op zijn eigen niveau te ondersteunen en te helpen professionaliseren", besluit Van Den Spiegel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws