Antwerp Giants pakken na verlengingen belangrijke Europese zege, ook Bergen wint voor het eerst

Redactie
| 0 reacties
Antwerp Giants pakken na verlengingen belangrijke Europese zege, ook Bergen wint voor het eerst
Foto: © photonews

De Antwerp Giants hebben na verlengingen de maat genomen van Porto in de Europe Cup basketbal. Ook Bergen heeft zijn eerste Europese zege behaald. Brussels en Limburg United gingen andermaal onderuit.

Op de vierde speeldag in groep D van de Europe Cup basketbal heeft Antwerp dinsdag een derde zege geboekt. De Giants versloegen Porto met 79-72, maar hadden daar wel een verlenging voor nodig. Bij de rust stond Antwerp 34-30 voor, na de reguliere speeltijd was het 69-69.

Antwerp staat voorlopig aan de leiding in de groep. Het heeft één punt voor op het Franse Nanterre, dat vandaag het Hongaarse Sopron ontvangt. De eerste twee en de beste vier nummers drie over de tien groepen plaatsen zich voor de tweede groepsfase (zes groepen van vier).

Bergen pakt eerste zege

Bergen heeft op de derde speeldag van de FIBA Europe Cup zijn eerste overwinning behaald. De Henegouwers versloegen in eigen huis het Zweedse Södertälje met 94-77. Delas (19 punten), Gorgemans (17), Lasisi (16) en Mann (15) waren de bedrijvigste spelers van Bergen-Henegouwen.

Limburg United heeft zijn vierde opeenvolgende nederlaag geleden in de FIBA Europe Cup. Het Hongaarse Körmend was in Bree met 75-92 te sterk. Ook Brussels leed zijn vierde nederlaag in evenveel wedstrijden in Europa. Het Franse Chalon-sur-Saone was met 78-74 de betere van de Brusselaars, die net als Limburg United laatste staan in hun groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws