Bergen blijft in spoor van Antwerp Giants, Luik is laatste plek kwijt

Bart Ver Elst
| 0 reacties

Vrijdagavond werden er op de achtste speeldag van de Belgische basketbalcompetitie al twee duels afgewerkt. Zowel Luik als Bergen ging met de overwinning aan de haal.

Luik kende geen goede eerste helft tegen Brussels en mocht thuis met een achterstand de kleedkamers in. Maar in de tweede periode schakelden de Luikenaars een niveau hoger. Met dank aan onder meer 24 punten van Huff werd Brussels met 70-65 opzijgezet. Luik geeft zo de rode lantaarn door aan Limburg United.

De ploeg van coach Bryan Lynch ging al voor de zevende keer onderuit dit seizoen. Tot aan de rust ging het gelijk op tussen beide teams, maar daarna kwam Bergen onder stoom. De bezoekers wonnen met 57-73 en komen zo op één punt van Antwerp, dat wel een match minder gespeeld heeft.