Wisselend succes voor de Belgische basketbalteams in Europa

Redactie
| 0 reacties
Wisselend succes voor de Belgische basketbalteams in Europa
Foto: © photonews

Limburg United heeft in de FIBA Europa Cup een pak slaag gekregen van de Nederlandse landskampioen Donar Groningen. Charleroi boekte dan weer zijn eerste zege in de Champions League.

Limburg United heeft dinsdag op de vijfde speeldag van de FIBA Europa Cup een 98-70 nederlaag (34-23, 21-6, 27-20, 16-21) geleden op het parket van de Nederlandse landskampioen Donar Groningen. De Limburgers verloren al hun wedstrijden in groep B, staan met vijf punten op de laatste plaats in de tussenstand en zijn intussen ook uitgeschakeld.

Woensdag komen nog twee Belgische ploegen in actie in de Europe Cup. Brussels krijgt het Hongaarse Alba Fehervar over de vloer en wil zijn eerste zege boeken in groep A. De Antwerp Giants kunnen zich in groep D mits een zege in het Hongaarse Sopron plaatsen voor de volgende ronde.

Charleroi boekte eerste zege in Champions League

Charleroi heeft op de vijfde speeldag in de Champions League basketbal wel zijn eerste overwinning behaald. Spirou versloeg het Servische Partizan in Belgrado met 70-84 (16-22, 24-27, 21-18 en 9-17).

Woensdag (20u30) gaat BC Oostende tegen groepsleider Tenerife op zoek naar zijn tweede overwinning in groep D. Met nog negen wedstrijden te gaan bezet de tienvoudige Belgische kampioen met zes punten de zevende plaats in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws