Meesseman ambitieus: "Dat was zo'n droom die op m'n lijstje stond"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Meesseman ambitieus: "Dat was zo'n droom die op m'n lijstje stond"

Zaterdag is het D-day voor de Belgian Cats, de nationale basketbalploeg van de Belgische vrouwen. Indien Wit-Rusland in Namen over de knie wordt gelegd, mogen Emma Meesseman en co naar het EK van 2017.

De Belgische basketbalvrouwen die naar een EK mogen, dat is ondertusssen al tien jaar geleden. "Maar we zetten de teller weer op nul want als we denken dat we al op het EK staan, dan riskeer je veel te ontspannen aan de match te beginnen", klinkt het bij Emma Meesseman in HLN.

De Belgische topspeelster stond nooit eerder op een Europees kampioenschap. "Een EK halen, dat was zo'n droom die op m'n lijstje stond. Eentje die héél ver weg leek. Als ik die straks kan realiseren, in een team waar ik me geweldig in voel, dan zou dat fantastisch zijn."

Wit-Rusland niet van de poes

"Ook al zou Wit-Rusland niet op z'n sterkst zijn, die andere speelsters zijn niet toevallig opgeroepen. Ze waren niet voor niets negende op de Spelen. Met hun ervaring kunnen ze winnen. Dan zou ik wel enorm ontgoocheld zijn want dit team is het écht wel waard om op het EK te staan", besluit Meesseman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws