Niet enkel Russell Westbrook schittert: ook deze vijf vielen ons op in de NBA

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Niet enkel Russell Westbrook schittert: ook deze vijf vielen ons op in de NBA

Russell Westbrook is aan een wonderjaar bezig in de NBA, met over alle wedstrijden gezien gemiddeld een triple-double. Dat zijn dubbele cijfers bij punten, rebounds en assists. Maar welke spelers blonken nog uit in dit prille seizoen?

LeBron James

James blijft de onbetwiste koning van de NBA. Er is geen speler die zo'n grote invloed op zijn team uitoefent als King James. De Cleveland Cavaliers cruisen momenteel door de competitie met nog maar vier nederlagen. Ze staan dan ook bovenaan de Eastern Conference.

James haalt een gemiddelde van 23,1 punten, 7,9 rebounds en 9,1 assists. Niet de beste statistieken in de NBA, maar James zorgt er op andere vlakken voor dat zijn team richting zege gaat.

DeMar DeRozan

DeRozan is dit seizoen echt on fire. Normaal gezien durft de shooting guard van de Toronto Raptors al eens minder regelmatig uit de hoek komen, maar dit seizoen begon hij met een mooie reeks. In tien van de eerste twaalf wedstrijden haalde hij dertig punten of meer. Gemiddeld klokt hij af op 28,9 punten per wedstrijd.

Anthony Davis

Anthony Davis, ook wel 'the brow' genoemd vanwege zijn opvallende wenkbrauwen, is momenteel de scoring leader in de NBA. De speler van de New Orleans Pelicans hoort al enkele jaren bij de beste spelers van de NBA, maar zit jammer genoeg vast in een slecht team.

Met zeven overwinningen en 12 nederlagen is het seizoen van de Pelicans barslecht begonnen. Ondanks prestaties als tegen de Nuggets, waarbij hij vijftig punten scoorde. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

James Harden

Bij Harden kan je niet neutraal blijven. Ofwel ben je helemaal gek van hem, ofwel haat je hem. Hij is offensief een beest, maar defensief durft hij al eens gewoonweg... niets te doen, zoals je hier kan zien.

Offensief een beest dus en zijn statistieken bewijzen het. Gemiddeld 28,7 punten, 7,7 rebounds en 12 assists. Daarmee is the beard één van de spelers die het meeste impact maakt op zijn team. Houston lijkt ook op weg naar de play-offs.

Kevin Durant

Toen Kevin Durant richting Golden State ging, werd het meteen de transfer van het seizoen. Het was interessant om te zien hoe Durant van OKC, het team dat hij samen met Westbrook droeg, de aanpassing zou maken naar het sterrenensemble van Golden State.

Goed gelukt, zo blijkt. Hij maakte tegen de Rockets van Harden nog 39 punten en lijkt echt goed in zijn vel te zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws