VIDEO: Dé basketmomenten van 2016

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
VIDEO: Dé basketmomenten van 2016
Foto: © Photonews

Nu 2016 er helemaal op zit, is het tijd voor een terugblik. Voor basket koos onze reporter zijn meest memorabele momenten van het voorbije jaar, doorspekt met filmpjes uiteraard.

Goodbye Kobe

Hét kippenvelmoment van het jaar was meteen al op veertien april bekend. Het afscheid van Lakers-legende Kobe Bryant. In zijn allerlaatste game pakte hij dan nog uit met maar liefst zestig punten. Al zal de tegenstand niet té hard verdedigd hebben.

Het was een passend einde op een fantastische carrière. Niemand had verwacht dat 'Black Mamba' na zijn achillespeesblessure nog zou terugkeren op niveau, maar hij deed het toch en bewees wat voor een competitiebeest hij was. Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van de filmpjes in dit artikel kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

The Record

Vooraleer we naar de play-offs gaan, blijven we nog even hangen in het reguliere seizoen van 2015-2016 in de NBA. De Golden State Warriors speelden daarin alles en iedereen op een hoopje en haalden het zegerecord binnen.

Dat was in handen van de fantastische Chicago Bulls van Michael Jorden en Scottie Pippen uit 1995-1996. 72 overwinningen en tien nederlagen presteerden de legendarische Bulls. Maar de Golden State Warriors van Steph Curry deden nóg beter. Bekijk hieronder de hoogtepunten van hun recordseizoen.

Bismack Boven

In de play-offs haalden de Toronto Raptors een erg hoog niveau tegen favoriet Cleveland Cavaliers. De Raptors maakten het LeBron James en co. verrassend moeilijk en leken bijna richting NBA Finals te gaan. Dat was vooral dankzij Bismack Biyombo, die defensief werelklasse was. In game 3 haalde hij maar liefst 26 rebounds binnen.

LeBron en co. met fenomenale

Toch was het LeBron James en zijn Cavaliers die naar de absolute finale tegen, jawel, de Golden State Warriors van Steph Curry. Een heruitgave van de vorige finale dus. Toen waren de Warriors te sterk én het regular season record stond al op hun naam.

Na vier wedstrijden stond het ook al 3-1 voor Golden State. Met nog maar één overwinning nodig uit maximum drie wedstrijden leek het binnen. Toch was het LeBron James die samen met Kevin Love en Kyrie Irving de lakens uitdeelde en zomaar drie zeges op rij pakte én de titel. Bekijk hieronder de hoogtepunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws