Vijf opvallende zaken die we geleerd hebben in de helft van het NBA-seizoen (met beelden!)

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vijf opvallende zaken die we geleerd hebben in de helft van het NBA-seizoen (met beelden!)

Nu de NBA halfweg is, blikken we al eens terug om te zien wat er ons zoal opgevallen is. En dat is veel, heel veel. Van rijzende sterren tot zekerheden voor de finale. Enjoy!

De MVP zal niet Curry of James worden

Hoewel Stephen Curry de eerste unanieme MVP ooit was, zal hij zichzelf dit jaar meer dan waarschijnlijk niet opvolgen. De sterspeler van Golden State wordt overvleugeld door ploegmaat Kevin Durant, rijzende ster Antetokounmpo en gevestigde waarden als Westbrook en Harden.

Hoewel zowel Curry (momenteel zevende in de polls) als James (vijfde) nog een half seizoen tijd hebben om het recht te trekken, zal het toch moeilijk worden. We zien Harden en Westbrook immers niet meteen stilvallen.

Cavaliers en Warriors zullen het opnieuw uitvechten in de finale

Waar we wél gif durven op innemen, is dat de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers opnieuw in de finale tegenover elkaar zullen staan. De Warriors domineren de NBA met amper zes verliespartijen. Drie minder dan hun rivalen in het westen, de San Antonio Spurs.

Cleveland heeft al 11 keer verloren, maar LeBron en co. namen al enkele snipperdagen. Ze weten dat ze in het oosten enkel van de Toronto Raptors schrik moeten hebben. En dan nog. Het aanvalsspel van de Raptors is te stereotiep om ook in de play-offs te werken. De kracht van de NBA zit nog altijd in het westen.

Giannis Antetokounmpo is een beest en zit Abdul-Jabbar op de hielen

Deze kerel van 22 kreeg bijna evenveel stemmen als LeBron James voor de All-Star-game. We laten dat even bezinken. Bijna evenveel stemmen als King James... En terecht overigens. Antetokounmpo verbaast vriend en vijand.

Hij haalt een fantastisch gemiddelde van 23.4 punten, 8.6 rebounds, 5.6 assists en 2.1 blocks per wedstrijd. Enkel legende Abdul-Jabbar eindigde ooit een seizoen met gemiddeld meer dan 20 punten, vijf rebounds, vijf assists en twee blocks. Hij deed dat wel twee keer.

Bekijk hieronder waarom Antetokounmpo de rijzende ster van de NBA is. Opgelet, het laden van de filmpjes in dit artikel kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Harden én Westbrook onploffen

Dat James Harden een broertje dood heeft aan verdedigen, weten we. Dat dat fel overdreven wordt, ook. Hij is immers zó belangrijk dat hij wel eens de defense mag wegwimpelen, hij doet wel iets fantastisch met die gespaarde energie aan de overkant. Bekijk maar zijn highlights van het seizoen tot nu toe.

Nog in topvorm én ook een kandidaat voor de MVP is Russell Westbrook. Het kwam dan ook als een verrassing dat hij niet genoeg stemmen had om te starten in de All-Star Game. Hij zal het vanop de bank moeten doen, maar mag trots zijn op zijn gemiddelde. Hij haalt gemiddeld een triple-double, haast ongezien.

De Knicks stellen teleur

De play-offs of het ziekenhuis, dat zou het volgens ons worden voor de Knicks. Ze haalden immers twee sterke, maar blessuregevoelige spelers in huis met Joakim Noah en Derrick Rose. Wat blijkt, beide heren zijn voor het overgrote deel fit van de wedstrijden fit, maar toch klikt het niet.

Na een goeie periode zakten de Knicks opnieuw weg en blijven ze nu achter met een losing record van 19 overwinningen en 25 nederlagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws