Onwaarschijnlijke terugkeer brengt Cavaliers recordboeken in (en bijna de volgende ronde)

Sander De Graeve
| 0 reacties

De Cleveland Cavaliers gingen met een 2-0 voorsprong van Cleveland naar Indiana voor de volgende twee wedstrijden in de eerste ronde van de NBA Playoffs. De eerste was alvast om duimen en vingers van af te likken.

De Pacers begonnen thuis immers goed onder impuls van Stephenson en vooral Turner. In het tweede kwart ontplofte sterspeler Paul George helemaal, wat een onwaarschijnlijke 46-72 voorsprong opleverde. Die 26 punten verschil waren de grootste achterstand waar een team ooit nog van terugkwam.

Gigantische voorsprong smelt als sneeuwvoor de zon

Het zou toch niet waar zijn, voelde je aan het publiek toen de Cavaliers als bezetenen uit de kleedkamer kwamen en al snel een eerste keer de voorsprong tot tien terugbrachten. Toch zag het er toen al meer en meer naar uit. LeBron James gaf basketles in Indiana.

Zijn leerlingen Kevin Loven en Kyrie Irving speelden zelfs niet in het vierde kwart, maar toch gingen LeBron en co. losjes over de Pacers. Wat een terugkeer, wat een match. Die 3-0 voorsprong, dat gaan de Cavaliers niet meer uit handen geven. Schrijf ze maar op voor de Finals ook, na deze moraalboost. Eindstand 119-114.