De topmomenten van Paul 'The Truth' Pierce (mét beelden)

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De topmomenten van Paul 'The Truth' Pierce (mét beelden)
Foto: © photonews

Met de uitschakeling van de Los Angeles Clippers zat meteen ook de basketbalcarrière van Paul Pierce, oftewel The Truth erop. Hij is een zekerheidje voor de Hall of Fame.

Pierce eindigde zijn carrière bij de Clippers en speelde daarvoor ook bij de Washington Wizards en de Brooklyn Nets, maar zijn topperiode kwam er in de 15 seizoenen bij de Boston Celtics. Daar haalde hij één NBA-kampioenschap en behoorde hij op een gegeven moment met Ray Allen en Kevin Garnett tot de 'big three'.

Hij werd in dat fantastische seizoen 2008 ook verkozen tot MVP van de NBA Finals. Hij haalde het daarin van de Los Angeles Lakers van Koby Bryant én de Belg DJ Mbenga.

The Truth was zijn bijnaam en die had hij vooral te danken aan zijn geweldige shots aan het einde van heel wat wedstrijden. Hij was een meester in het maken van het beslissende punt wanneer de seconden wegtikten.

Dat toonde hij ook in zijn periode bij Washington nog. Bekijk hieronder het legendarische moment waarbij hij met een perfecte fade-away via het bord de wedstrijd tegen de Hawks won. De reporter vraagt hem of hij op voorhand aangaf dat het shot via het bord binnen zou gaan -een soort gentlemen's regel in de NBA- Pierce antwoordt: "Ik gaf aan dat het de wedstrijd zou winnen."

Voor wie niet genoeg kan krijgen van Pierce, hieronder zijn 34 beste plays volgens de NBA zelf. Genieten maar!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws