De strijd in het Westen door de ogen van de kenner: "Ik dúrf niet wedden tegen Golden State"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De strijd in het Westen door de ogen van de kenner: "Ik dúrf niet wedden tegen Golden State"
Foto: © photonews

In het Oosten is er nog strijd tussen Boston en Washingon, maar in het Westen kennen we beide finalisten al. We gingen bij ELEVEN-commentator Glenn De Hollander te rade, kan Golden State geklopt worden?

"Ik moet eerlijk zijn, ik durf niet te wedden tegen Golden State", aldus De Hollander. "Daarom zeg ik dat zij het gaan halen, maar mijn hart zegt dat ik San Antonio een kans moet geven. Als ik naar de defense kijk heeft San Antonio met Leonard, Murray, Mills en Ginobili echt kwaliteit."

Het zal nodig zijn tegen de offensieve krachten van Golden State. "Tegen Houston moesten ze één all-star afstoppen, bij Golden State zijn het er vier. Ik wil ze wel een kans geven, maar er lijkt weinig te doen aan Golden State."

Sterke Simmons

San Antonio plaatste zich ten koste van Houston voor die Conference Finals. Vooral hoe ze sterspeler Harden uit de wedstrijd hielden, was indrukwekkend. "Simmons, de vervanger van de geblesseerde Kawhi Leonard, deed daar een fantastische job tegen Harden."

Al lag het niet helemaal aan Simmons zelf. "Bij supersterren moet het wat meevallen. Zo kan je iemand als LeBron James enkel afremmen, nooit helemaal afstoppen. Maar Harden had duidelijk een mindere dag en San Antonio speelde het goed uit. Het is een team dat geen fouten maakt en als je dat zelf wél doet, loop je tegen de lamp."

ELEVEN zendt alle wedstrijden van de Conference Finals live uit, met commentaar van Glenn De Hollander en co-commentaar van Steve Ibens, de coach van Aalstar en Pascal Meurs. Te beginnen met de clash tussen San Antonio en Golden State op zondagavond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws