Waarom Cleveland een probleem heeft: James wordt in de steek gelaten

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waarom Cleveland een probleem heeft: James wordt in de steek gelaten

Golden State domineerde de eerste wedstrijd in de NBA Finals helemaal en speelde Cleveland bij wijlen van de mat. Dat een team met het thuisvoordeel op voorsprong komt, is normaal. De manier waarop, niet.

We hadden vannacht te doen met LeBron James. The King deed er alles aan, maar vond enkel in Kyrie Irving een waardige secondant. Love bleef met amper vier gelukte schots op dertien pogingen ook onder zijn niveau.

Strength in Numbers is het motto bij Golden State en dat was vannacht het geval. Enkel Patrick McCaw kwam in zijn drie minuten niet tot scoren. Dat terwijl bij Cleveland maar liefst vijf spelers achterbleven zonder punten.

Een sweep in aantocht?

Één daarvan was zelfs een basisspeler. Akkoord, scoren is niet de belangrijkste job van een jongen als Tristan Thompson, maar in 22 minuten mag je meer doen dan vier rebounds plukken. Niet alleen de bank vormde een probleem voor de Cavs.

Ook de vele balverliezen, normaal gezien een absolute halsmisdaad in een team waarin LeBron zit, speelden de Cavaliers parten. Hopelijk kan hoofdcoach Tyronn Lue het antwoord, anders gaan we naar een overwinning van de Warriors in vier wedstrijden. Een sweep dus. Dat zou énorm jammer zijn voor deze mooie affiche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws