Golden State blijft dan toch niet foutloos, recordman LeBron James en Cleveland maken nog kans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Golden State blijft dan toch niet foutloos, recordman LeBron James en Cleveland maken nog kans

Golden State Warriors kon de eerste ploeg uit de NBA-geschiedenis worden die kampioen werd zonder ook maar één keer te verliezen in de play-offs. Maar daar heeft Cleveland dus toch nog een stokje voor gestoken.

Voor de vierde partij stond het 3-0 in het voordeel van Golden State. De Warriors hebben dus aan één zege genoeg om de titel binnen te halen. Maar dat was buiten Kyrie Irving (40 punten) en LeBron James (31 punten) gerekend. Cleveland won overtuigend met 137-116, waardoor het nog een sprankeltje hoop behoudt.

Record LeBron

James zelf was naast die 31 punten goed voor een nieuwe triple-double. Zijn 9e al in een NBA-finale. Zo heeft hij het record, dat hij tot dusver met Magic Johnson moest delen, beet. Durant was bij de bezoekers goed voor 35 punten, Curry kwam slechts aan 14 punten.

Maandag krijgt Golden State in Oakland een nieuwe kans om de NBA-titel te veroveren. De Warriors konden overigens de eerste ploeg worden die foutloos bleef in de NBA-playoffs. Maar dat was dus buiten Cleveland gerekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws