Golden State verdiende kampioen: "De klasse van Durant heeft er anders over beslist"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Golden State verdiende kampioen: "De klasse van Durant heeft er anders over beslist"
Foto: © photonews

Golden State heeft zich maandagavond tot NBA-kampioen gekroond. De Warriors waren met 4-1 beduidend sterker dan uittredende kampioen Cleveland. Een logische zege volgens Glenn De Hollander van Eleven Sports.

"Dit is zeker een verdiende kampioen", zegt NBA-kenner Glenn De Hollander bij Basketbalkrant. "Golden State was beter dan Cleveland. De Cavaliers hebben zich tijdens het seizoen proberen te versterken, maar dat is er niet volledig uitgekomen tijdens de Finals. Golden State was gewoon te sterk."

Het kantelpunt was volgens De Hollander de derde wedstrijd. "Cleveland had de kans om de wedstrijd te winnen. Voor hetzelfde geld keren we met 2-2 terug naar Oakland, maar de klasse van Durant heeft er anders over beslist."

Eén van de sterkste teams

Is dit dan één van de sterkste teams van het afgelopen decennium? "Sowieso één van de sterkste ploegen. Toch zeker en vast qua start potential. De ploeg van Miami Heat met James, Bosh en Wade was natuurlijk een enorme sterke ploeg, ook de Boston Celtics met Garnett en Rondo waren erg sterk. De Spurs waren dat ook, maar niet zoals Golden State."

De uitblinkers waren natuurlijk Stephen Curry en vooral MVP Kevin Durant. "Die mannen kunnen die match gewoon op hun eentje beslissen", aldus de NBA-expert. "Ze scoren gemakkelijk 30 punten of meer, maar ze gaan altijd screenen en delen ook nog eens assists uit."

"Het ploegspel zit daar ingebakken. Bij de Spurs van Ginobili, Duncan en Parker was het net iets meer verdeeld. De bankzitters bij Golden State scoren veel minder dan bij de Spurs destijds. Dat is het grote verschil", besluit De Hollander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws