Belgian Cats zorgen voor fenomenale stunt op EK in Tsjechië na absolute nagelbijter

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgian Cats zorgen voor fenomenale stunt op EK in Tsjechië na absolute nagelbijter

De Belgische basketbalvrouwen hebben nu al voor dé stunt van het toernooi gezorgd op het EK in Tsjechië. De Belgian Cats haalden het na een thriller tegen Rusland, 76-75.

De Belgische vrouwen begonnen verschroeiend aan de wedstrijd en stonden na het eerst quart op een verrassende 29-15 voorsprong. In de twee volgende quarts hielden beide teams gelijke tred, maar in het vierde quart kwamen de Russische vrouwen nog opzetten.

Het werd een echte nagelbijter in het slot. De Belgische vrouwen stonden met nog 6 seconden te spelen 2 punten voor, maar Rusland kwam toch nog op gelijke hoogte. Meesseman probeerde het bij 68-68 met een laatste poging, maar er moest een verlenging aan te pas komen.

Verlengingen

Wauters nam de Belgian Cats op sleeptouw, maar Rusland kwam toch een eerste keer op voorsprong. Met nog een halve minuut te spelen bracht Wauters - wie anders - België opnieuw op voorsprong. De Russen probeerden het nog een laatste keer met een ultieme poging, maar de driepunter werd gemist. België heeft met twee overwinningen op rij de start op het EK zeker niet gemist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws