Uitblinkster Emma Meesseman ambitieus: "Laten we die kleine kans grijpen"

Redactie
| 0 reacties
Uitblinkster Emma Meesseman ambitieus: "Laten we die kleine kans grijpen"

De Belgian Cats zijn aan een indrukwekkend Europees kampioenschap bezig en spelen morgen de halve finale tegen Spanje. Uitblinkster Emma Meesseman weet dat Spanje de grote favoriet is, maar toch wil Meesseman er alles aan doen om te winnen.

Spanje is in theorie zaterdag de grote favoriet voor winst. "Niemand geeft ons een kans tegen Spanje", aldus Meesseman in HNB. "Wel, ik zeg dat we moeten gaan voor winst. Spanje is inderdaad de grote favoriet. Ze tellen op elke positie drie evenwaardige speelsters, maar laten we toch maar die kleine kans proberen te grijpen."

Ploegprestatie

"En als we verliezen, dan kunnen we zondag nog altijd op zoek gaan naar brons", vervolgt ze. Meesseman was tegen Italië de absolute uitblinkster van de ploeg, met maar liefst 28 punten. "Mijn prestatie was alleen mogelijk door de prestaties van de ploeg. Op elke positie waren we gevaarlijk."

"We geven maar liefst 25 assists, we domineren de rebound en acht speelsters komen tot scoren. Dit was één van de beste wedstrijden die we al met de Belgian Cats speelden. Er zijn acties geweest die ik ga opslaan op mijn iPhone, want ze tonen hoe basket gespeeld moet worden. Het waren de perfecte collectieve plays", besluit Meesseman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws