NBA Preview: wat met de strijd tussen rookies Ball en Fultz (en Fox)? "Het lelijkste shot dat ik ooit zag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
NBA Preview: wat met de strijd tussen rookies Ball en Fultz (en Fox)? "Het lelijkste shot dat ik ooit zag"
Foto: © photonews

Bij de draft was er veel te doen rond Lonzo Ball en Markelle Fultz, twee top-point guards. Fultz trok naar Philadelphia, Ball en zijn excentrieke pa trokken naar de Lakers. Maar wie zal de battle of the rookies halen?

We vroegen het aan ELEVEN-commentator Glenn De Hollander. "Fultz lijkt momenteel, door een blessure, een probleem te hebben met zijn shot. Ik heb onlangs een vrijworp van hem gezien. Het was het lelijkste wat ik ooit zag."

"Hij moet zijn shot absoluut in orde krijgen, want Embiid en Simmons hebben geen shot. Zo lijkt Fultz alleen maar de optie te hebben om naar de ring te gaan en kan hij afgestopt worden. Men verwacht van iemand die als eerste gekozen werd in de draft 25-30 punten per wedstrijd op termijn. Hij zal dat moeten forceren."

Opletten voor Fox

-Glenn De Hollander

Voor Ball ziet het er beter uit. "Van Ball gaan mensen heel veel verwachten, maar hij teert op goeie ploegmaats en maakt die ook beter. Hij gaat een goed seizoen spelen, maar vooral Brandon Ingram gaat verbeteren dankzij Ball."

Toch is er ook een derde kaper op de kust. "We moeten vooral opletten voor De'Aaron Fox van de Sacramento Kings. Hij heeft vorig jaar in een match tegen UCLA Lonzo Ball volledig kapotgemaakt. Voor een pointguard is het echt een maffe atleet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws