Naar deze tien NBA-sterren kijken we uit op de Spelen!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Naar deze tien NBA-sterren kijken we uit op de Spelen!
Foto: © photonews

Om diverse redenen krijgen we geen Stephen Curry, Lebron James, Russell Westbrook, Blake Griffin en vele andere sterren op de Olympische Spelen te zien. Toch komt er heel wat moois op het parket in Rio!

Team USA

Het hoeft niet te verbazen dat er in Team USA wel wat volk schuilt dat de moeite is om uit te lichten. De Amerikanen zijn in hun sport opnieuw dé favoriet, ook al haakten heel wat absoluten sterren af wegens blessure of nood aan rust.

De vijf waar we het meeste naar uitkijken zijn de volgende. Carmelo Anthony is al aan zijn vierde Olympische Spelen bezig. Hij maakte het debacle in Athene dus nog mee. Daar pakte Team USA amper de bronzen medaille.

Van Golden State Warriors krijgen we Draymond Green, Kevin Durant en Klay Thompson te zien. Durant was samen met Westbrook dé man bij Oklahoma City, maar zal op de Spelen voor het eerst met z'n nieuwe teamgenoten op de court staan.

Kyle Lowry sluit onze lijst van vijf Amerikaanse uitblinkers af. Hij piloteerde het voorbije seizoen de Toronto Raptors eindelijk nog eens naar de play-offs en moet ook voor de VS. Het zijn z'n eerste Olympische Spelen.

De rest van de wereld

Ook de andere teams zitten tjokvol NBA-geweld. Bij de Australiërs heb je met Andrew Bogut de sterke center van Golden State. Hij moet samen met Dellavedova de Aussies aan sterke prestaties helpen.

Bij de Spanjaarden kijken we vooral uit naar Pau Gasol (San Antonio Spurs) en Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves). Raakt Rubio op de Spelen eindelijk van de stempel van 'eeuwig talent' af? We zijn benieuwd.

Bij Frankrijk staat veteraan Tony Parker (San Antonio Spurs) opnieuw op het parket. De Lithouwers hopen vooral op knalprestaties van hun Jonas Valenciunas (Toronto Raptors).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws