Waarom Golden State vanavond absoluut record gaat pakken

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waarom Golden State vanavond absoluut record gaat pakken
Foto: © photonews

Golden State kan vannacht al de nieuwe NBA-kampioen worden. Het superteam met Steph Curry, Kevin Durant, Draymond Green en Klay Thompson kan daarmee een absoluut record breken. Waarom ze dat gaan doen, lees je hier.

Als Golden State vanavond wint, won het élke wedstrijd in de Playoffs. Met 16-0 zouden ze de geschiedenis ingaan als beste team ooit.

Dit Golden State is te sterk

Vorig seizoen stonden Curry en co. op een 3-1 voorsprong, maar kon Cleveland dankzij topprestaties (en een paar blunders van Draymond Green) toch nog winnen. Het werd de grootste comeback uit de geschiedenis.

Dit jaar is Golden State met de komst van Kevin Durant een pak sterker geworden. Zo'n upset zien we nu alvast niet meer gebeuren. Zeker nu ook Klay Thompson uit zijn dipje geraakt is.

Cleveland gaf alles in game 3

Bij de Cavaliers wisten ze wat te doen, twee games winnen in eigen huis en de Series werden nieuw leven ingeblazen. Vooral de eerste zou belangrijk blijken. De Cleveland Cavaliers gingen erg diep in dat cruciale game 3.

Toch liep het mis. In de absolute slotfase ging Golden State er onder impuls van Kevin Durant toch nog over. De teleurstelling is enorm bij Cleveland, dat zal hun parten spelen.

LeBron krijgt te weinig hulp

LeBron James staat er in deze series, behalve game 3, quasi alleen voor. Gisteren werd hij dan nog omvergelopen door zijn eigen ploegmaat. Het kan gebeuren in een defensieve rotatie, maar het is vooral symbolisch. Dit Cleveland moet herbronnen, dringend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws