LeBron James, gro(o)t(s)er dan Michael Jordan

LeBron James, gro(o)t(s)er dan Michael Jordan
Foto: © photonews

De discussie zal altijd gevoerd worden: is er iemand beter dan Michael Jordan? Zijn de tijdperken sowieso te vergelijken? De andere kandidaten: Kobe Bryant en LeBron James. Op het veld kan er discussie zijn, ernaast amper.

Michael Jordan zal voor altijd bekend staan als de beste basketballer aller tijden voor velen. Op het veld dan toch. Want ernaast is er amper discussie. Michael Jordan was een grijze muis eens hij zijn basketschoenen uitdeed: geen moedige uitspraken, geen zwarte voorvechter in een tijd dat het nog nodig was, geen uitgesproken mening over eender wat... Een rustig man eens hij van het parket stapte.

En dan heb je LeBron James, die sinds enkele maanden zich roert in het debat rond Donald Trump. En zich sterk bewust is van de politieke consequenties die dat heeft. Zijn schoenopschrift toen Cleveland in Washinton ging spelen met 'Equality' kon moeilijk verkeerd geïnterpreteerd worden. Een duidelijk wenk naar de megalomaan die enkele kilometers verder in 'The White House' zat.

LeBron weet dat hij als één van de invloedrijkste burgers van Amerika de Amerikanen naar de ene of de andere kant kan bewegen. En hij schroomt zich niet zijn mening wereldkundig te maken. Iets wat de pr-officer van Trump doet gruwelen, want het imago van de Amerikaanse president wordt met de dag gevoeliger voor zulke 'aanslagen' door bekende sportlui. En wie is er bekender of groter dan LeBron op dit moment? Zoals alle groten is enkel zijn voornaam al genoeg.

Nee, LeBron is mondiger dan Michael Jordan als het aankomt op sociale betrokkenheid. LeBron geeft het goeie voorbeeld. Dat is waarom Michael Jordan bekend zal blijven als 'de beste basketter aller tijden' en LeBron als 'de grootste'...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws