Weinig hoop voor nog eens een Belg in de NBA: "Er worden vooral veel Afrikanen verwacht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Weinig hoop voor nog eens een Belg in de NBA: "Er worden vooral veel Afrikanen verwacht"
Foto: © photonews

Didier 'DJ' Mbenga(foto) was de laatste Belg in de NBA. Hij speelde bij de Dallas Mavericks, de Golden State Warriors, de Los Angeles Lakers en de toenmalige New Orleans Hornets. Mogen we dromen van nog een Belg in de NBA?

We legden het voor aan Glenn De Hollander, commentator bij ELEVEN. "Neen, het dichtstbij is Manu Lecomte. Het is niet eerlijk om over zijn lengte te spreken (Lecomte meet 'maar' 1m80), maar hij speelde in college niet vaak tegen een speler van 7 foot (meer dan 2,13 meter). In de NBA kom je altijd die mannen tegen om tegen te beuken. Dat is iets anders dan die jongens uit de universteitscompetitie. Eurocup, EuroLeague op termijn, dat wel, maar ik weet niet of hij de NBA zal halen."

Nochtans wordt de NBA steeds internationaler. "Ze verwachten er in de toekomst vooral Afrikanen. Daar is een NBA Academy geïnstalleerd. Daar zou er veel talent kunnen uitkomen."

Ze willen in India en China voet aan de grond krijgen, maar die jongens zijn daar niet voor gemaakt

-Glenn De Hollander

Verder wil men ook spelers van interessante markten naar de NBA lokken, maar die hebben vaak het niveau niet. "Ze willen ook in China en India voet aan grond krijgen, maar die jongens zijn daar niet voor gemaakt. Het zit er momenteel nog niet in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws