Het is zover: na Wauters en Meesseman komt nu ook derde Belgische in actie in de VS

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Het is zover: na Wauters en Meesseman komt nu ook derde Belgische in actie in de VS
Foto: © SC

Onze Belgische basketbalsters doen het geweldig en intussen hebben we ook een derde landgenote die haar geluk beproeft in de Amerikaanse WNBA. Zo pikte Hind Ben Abdelkader in een oefenpot haar eerste speelminuten mee bij Indiana Fever.

Eergisteren kon u HIER al lezen dat er een derde WNBA-Belg(ische) in de pijplijn zat en intussen heeft de Brusselse Hind Ben Abdelkader gisteren acht minuten speeltijd gekregen tegen de Washington Mystics. 

Opvallend: onze 22-jarige landgenote landde pas donderdag in Indianapolis omwille van sportieve verplichtingen met haar Turkse club Hatay. Met vier punten en een assist stond ze alvast netjes op het scorebord. Desalniettemin werd het een zware nederlaag: 91-56.

De WNBA-competitie schiet volgend weekend uit de startblokken. Indiana neemt het dan op tegen Chicago Sky. Enkele dagen voor die match zal duidelijk worden of Hind Ben Abdelkader tot de definitieve selectie van twaalf speelsters behoort. Is dat het geval dan wordt ze de derde Belgische na Emma Meesseman en Ann Wauters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws