Van de Belgische competitie naar de NBA, ook kenner had het niet verwacht: "straf dat hij die stap kon zetten"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Garlon Green verraste iedereen met zijn transfer naar New Orleans

Van de Belgische competitie naar de NBA, ook kenner had het niet verwacht: "straf dat hij die stap kon zetten"
Foto: © photonews

Voor Garlon Green kwam deze zomer zijn droom uit. De voormalige speler van Bergen tekende een contract bij de New Orleans Pelicans in de NBA. Van de Belgische competitie rechtstreeks naar de NBA, het valt niet vaak voor.

Ook basketbalkenner en -commentator Glenn De Hollander zag het niet aankomen. "Ik had het totaal niet verwacht. Je ziet wel vaker dat een speler een kans krijgt in de Summer League. Zo was dat het geval met Kevin Tumba (vorig seizoen), Rion Brown en Cody Miller-McIntyre (kreeg intussen een contract voor het trainingskamp bij Dallas, nvdr.). Doorgaans is dat na die Summer League gedaan."

Garlon Green, de broer van Gerald Green van de Houston Rockets, kreeg echter een meerjarig contract. "Om die stap al te zetten is wel straf. Het is moeilijk in te schatten hoe ver hij kan geraken, ik heb gelezen dat zijn contract maar deels gegarandeerd is. Hij gaat zich dus moeten bewijzen op de trainingen en zijn weg omhoog knokken. Met een deels gegarandeerd contract is de stap om hem terug te laten gaan niet zo groot."

Hij kan zowat alles, heeft een shot én atletisch vermogen

-Glenn De Hollander

Garlon Green is ook niet van de jongste. "Het is niet simpel om op je 27ste in de NBA te geraken. Hij kan wel zo'n beetje alles. Van zijn 151 driepunters gooide hij er 64 binnen. Dat is een mooi gemiddelde. Daarnaast waren zijn highlights uit de Summer League vooral dunks, dus hij heeft een shot én atletisch vermogen."

"Ze kenden hem wel al in de NBA. Zo speelde hij samen met de zoon van de general manager van New Orleans én kwam hij op Shaqtin' a fool door in Duitsland een vrijworp van de tegenstander in zijn eigen ring te dunken."

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws