NBA-landschap weer duchtig veranderd: dit zijn de vijf meest opmerkelijke transfers!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

James, Leonard, DeRozan, Thomas en Anthony behoren tot opmerkelijkste NBA-transfers

NBA-landschap weer duchtig veranderd: dit zijn de vijf meest opmerkelijke transfers!
Foto: © photonews

Mogelijk zullen de waardeverhoudingen in de NBA na deze zomer toch weer een stukje anders liggen. Dat kan komen voor het recupereren van geblesseerde spelers of verrassende contractverlengingen, maar misschien nog boeiender zijn de transfers in de NBA. Welke toppers wisselen straks van team?

Er zijn toch weer heel wat getalenteerde spelers die nood hadden aan frisse lucht of richting een nieuwe omgeving geduwd werden. Het zal eventjes wennen zijn om hen in hun nieuwe shirts te zien. Om het overzicht niet te verliezen, hebben we de vijf meest opvallende transfers toch even op een rijtje gezet.

1. LeBron James

Twee opties heeft LeBron overwogen: bij Cleveland blijven of verhuizen naar Los Angeles. Zijn thuisstad Cleveland had hij al een titel bezorgd, daar was zijn werk af. Bij de Lakers wacht hem weer een ferme uitdaging bij een echte traditieclub en zal de beste speler uit zijn generatie met zijn creativiteit voor spektakel zorgen. Of hij van LA in het sterke Westen al meteen een titelkandidaat kan maken, is dan weer een andere vraag.

2. Kawhi Leonard

De Finals MVP van 2014 werd nadien gehinderd door blessures. Gewoon nog een keertje proberen zou je denken, maar het was duidelijk dat Leonard toch enigszins was uitgekeken op San Antonio. Hij had graag LeBron vervoegd in LA. Dat zat er echter niet in en Leonard moest uiteindelijk vrede nemen met een overstap naar Toronto. Benieuwd of hij in The North gemotiveerd kan blijven.

3. DeMar DeRozan

Doordat Leonard van San Antonio naar Toronto ging, moest De Rozan de omgekeerde beweging maken en die was daar niet mee opgezet. De viervoudige All-Star was de voorbije jaren één van de sleutelfiguren bij de Raptors en voelde zich met deze transfer onterecht aan de kant geschoven. De shooting guard kan er misschien de drive uithalen om de Spurs weer naar een hoger niveau te tillen.

4. Isaiah Thomas

Iedereen voelde mee met Thomas toen in 2017 zijn zus overleed en hij in de play-offs toch sterk bleef spelen. Boston liet hem vervolgens verrassend gaan. Het collectief van de C's leed er in elk geval niet onder terwijl de passages van IT in Cleveland en LA geen succes werden. De kleine point guard hoopt bij het atletisch sterke Denver weer boven water te komen.

5. Carmelo Anthony

Aangezien de Big 3 (Westbrook - George - Anthony) niet werkte in Oklahoma, moest die laatste het bekopen. In een trade werd hij naar Atlanta gestuurd met als bedoeling dat die club hem zou kunnen vrijgeven. Dat gebeurde ook en uiteindelijk legde Houston hem vast. De ploeg die vorig seizoen het beste record had, is er van overtuigd dat Anthony met zijn talent en ervaring perfect in het geheel zal passen.

Meer nieuws

Meer nieuws