Waarom de Spurs het best uit dè ruil van het tussenseizoen komen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

San Antonio wint het meest bij ruil Leonard - DeRozan

Waarom de Spurs het best uit dè ruil van het tussenseizoen komen

Het is uitkijken naar de start van het NBA-seizoen, dat stilaan toch in zicht komt. Nog zo'n twee maanden wachten. Intussen zorgden San Antonio en Toronto voor dè trade van het tussenseizoen. Leonard verhuist naar Toronto, DeRozan naar San Antonio. Die laatste ploeg lijkt de beste zaak te doen.

Er waren ook nog andere spelers met de ruil gemoeid, maar de meeste aandacht ging uiteraard naar de sterspelers. Leonard gaat met tegenzin - hij wilde naar de Lakers - voor een jaartje naar Toronto. San Antonio krijgt met DeRozan een speler die de laatste jaren constant presteerde.

GEEN TITELKANDIDAAT

DeRozan is een All-Star en San Antonio kan voor verschillende jaren op hem rekenen. Daarom alleen al winnen de Spurs hier het meest bij. De motivatie van DeRozan om het ongelijk van Toronto te bewijzen zal enorm zijn. Bovendien zit in het pakket dat de Spurs krijgen ook nog een grote, sterke speler. Doet San Antonio hierdoor mee voor de titel? Neen, dat niet. Maar dat geldt ook voor 25 andere ploegen en het wil niet zeggen dat de Spurs geen mooie dingen kunnen laten zien.

Het idee van Toronto klopt op zich ook wel. Het geduld van de fans in The North lijkt wel oneindig. De beslissing om niet de hele ploeg uiteen te halen is dus logisch. Ze gaan er dus nog eens voor in Toronto, ook al botsten ze de voorbije jaren telkens tegen de (LeBron-)muur. De Raptors weten ook wel dat Leonard op lange termijn niet aan boord gaat blijven zoals George deed in OKC. Ze spelen dus alles of niets. Als het dat laatste wordt, kunnen ze volgend jaar nog altijd overgaan tot een rebuild.

Meer nieuws

Meer nieuws