De opmerkelijke carrière van Manu Ginobili: de mooiste momenten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Manu Ginobili trakteerde de NBA-fans jarenlang op tal van mooie momenten

De opmerkelijke carrière van Manu Ginobili: de mooiste momenten
Foto: © photonews

Het NBA-landschap gaat de figuur Manu Ginobili zeker missen. De Argentijn bracht dag in dag uit dezelfde strijdvaardigheid en was met zijn spelintelligentie, passing en shots jarenlang van goudwaarde voor de San Antonio Spurs. Zeker de moeite dus om zijn beste momenten eens op een rijtje te zetten.

In 1998 verliet de jonge Ginobili zijn thuisland om zich in Italië aan een Europees avontuur te wagen. Drie jaar later pakte hij met Bologna zowel de landstitel als de Euroleague. In 2001 en 2002 werd Ginobili verkozen tot beste speler uit de Italiaanse competitie. Het leverde hem de overstap naar de NBA op.

In zijn eerste seizoen in San Antonio was hij eigenlijk backup voor de geblesseerde routinier Steve Smith. De ploeg draaide echter prima, Ginobili maakte snel progressie en bloeide helemaal open in de playoffs. Zeker tegen de Lakers maakte hij indruk. San Antonio verovert de tweede titel uit zijn geschiedenis.

Het zou zeker niet de laatste worden. Vooral met zijn uitmuntende passing is Ginobili één van de cruciale pionnen in het systeem van San Antonio. Geregeld kan hij ook op offensief vlak ook zelf het heft in handen nemen. Hij leidt zijn team in 2007 met 23 punten voorbij Detroit in de beslissende finalewedstrijd.

In de nadagen van Ginobili's carrière zou LeBron James de NBA domineren, maar niet door eerst ferm afgetroefd te worden door de shooting guard van de Spurs. In 2007 klopt San Antonio Cleveland in de Finals met 4-0. Met 27 punten in de slotmatch geeft Ginobili LeBron & co de doodsteek.

Daarna volgt even een groote, maar in 2014 troeft Ginobili het team van James nog één keer af in de NBA-finale. Die laatste speelt op dat moment intussen bij Miami. Ginobili helpt San Antonio in de vijfde finalewedstrijd een achterstand goed te maken en zo het beslissende zetje te geven. Nu hij zijn afscheid van het basketbal heeft aangekondigd, staat hij met één been in de Hall of Fame.

Meer nieuws

Meer nieuws