Westbrook vier weken out: wat betekent het voor Oklahoma City?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Knieblessure Russel Westbrook heeft gevolgen voor OKC

Westbrook vier weken out: wat betekent het voor Oklahoma City?
Foto: © photonews

OKC leek goed door het tussenseizoen gekomen te zijn door George te behouden, Anthony van de hand te doen en Schröder en Grant binnen te halen. Een knieblessure voor Russel Westbrook zorgt echter nog voor de start van het preseason voor een domper.

Westbrook heeft een operatie ondergaan aan zijn rechterknie en zal zeker vier weten out zijn. Hij zal de start van het trainingskamp en de meeste oefenmatchen moeten missen. Misschien geraakt hij nog klaar voor de start van de competitie. Maar wat betekent het nu verder nog voor Oklahoma?

AL DRIE OPERATIES ONDERGAAN

Ten eerste dat het met de grootste voorzichtigheid moet omgaan met de MVP van 2017. De point guard heeft in zijn carrière immers al wat knieblessures opgelopen. Tijdens de playoffs in 2013 moest hij onder het mes en ook in oktober en december van datzelfde jaar werd hij aan zijn knie geopereerd. Westbrook herstelde nadien goed, maar het is toch opletten voor een zware blessure teveel.

SCHRODER ALS STARTER

Zijn afwezigheid zal de komende weken uiteraard zijn invloed hebben op het team. Mogelijk wijzigt de verdeling van de minuten en ook de samenstelling van de vijf starters zal er anders uitzien in de oefenmatchen. In die wedstrijden zal de Duitser Dennis Schröder, pas overgekomen van de Atlanta Hawks, de plek van Westbrook innemen als starter.

Het geeft Schröder alvast de kans om vaak samen te spelen met de andere titularissen en het systeem van de ploeg, wat hem in principe ook goed moet liggen, beter te begrijpen. Op die manier kan OKC er nog gebaat bij zijn, als Westbrook dan vanaf de competitiestart of zelfs enkele wedstrijden nadien als fitte speler terug het terrein op kan stappen.

Meer nieuws

Meer nieuws