Blijft Ann Wauters fysiek en mentaal overeind op WK? "Dat zal in haar hoofd spelen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ann Wauters moet zorgen over haar knie zien te 'managen' op WK basketbal

Blijft Ann Wauters fysiek en mentaal overeind op WK? "Dat zal in haar hoofd spelen"

Het WK basketbal moet het volgende kunststukje van Ann Wauters worden. Het is al een succes dat ze erbij is na alle ellende die ze met haar knie kende de laatste negen maanden. Rest nu de vraag: hoe komt ze er voor de dag?

Ook haar echtgenote Lot Wielfaert erkent dat de voorbereiding op dit toernooi anders verlopen is. "Elke keer dat ze terugkeerde, is ze hervallen. Dat was hard, want Ann is een sportvrouw die zich een doel stelt en dat vervolgens ook haalt. Het is haar nu gelukt om het WK te halen, maar met minder uren in de benen dan anders. Dat zal in haar hoofd spelen. Die knie is niet super", bekent Wielfaert in Het Laatste Nieuws.

Dat Wauters er toch weer staat, heeft wellicht veel te maken met het feit dat ze maniakaal met haar sport bezig is. "Op de eerste schooldag postten twee vriendinnen een foto: kindjes afgezet, in de wellness. En Ann? Die was beneden in ons huis aan een work-out bezig. Ook op haar vrije dagen traint ze. Ann was altijd al een speelster die gelooft in hard werken - dat bewonder ik echt in haar."

NOG TIJDJE DOORGAAN

Het is lang niet uitgesloten dat ze ook na het WK nog een tijdje doorgaat. "Ze krijgt de vraag vaak: wanneer ga je stoppen? Maar Ann houdt nog altijd zo van haar sport. Als ze haar rol kan spelen op het WK, sluit ik niet uit dat ze nog honger heeft om het EK van 2019 te spelen." En daar valt dan weer een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 te winnen. "Het was al niet makkelijk om het WK te halen, dan is 2020 nog ver weg."

Meer nieuws

Meer nieuws