Een droomstart voor de Cats! Belgische basketbalsters demonstreren tegen eerste WK-opponent
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Cats maken brandhout van Puerto Rico in eerste WK-wedstrijd

Een droomstart voor de Cats! Belgische basketbalsters demonstreren tegen eerste WK-opponent

De voorbereiding was al zo veelbelovend met de twee pandoeringen die België verkocht aan Argentinië. De Belgian Cats hebben die lijn gewoon doorgetrokken en pakten ook uit in hun eerste wedstrijd op het WK. Ze brachten een verschil van vijftig (!) punten op het scorebord tegen Puerto Rico.

Het werd een gemakkelijke partij voor de Belgian Cats, want de tegenstandsters waren van een bedenkelijk niveau. Puerto Rico scoorde slechts drie schamele puntjes in het openingsquarter. Dat deed het nog eens netjes over in het tweede kwart. Voor de Belgen was de buit dan al lang binnen.

Een voorsprong van 32 punten werd nog aangedikt en ging boven de vijftig. De Cats kenden toch enig medeleven en haalden in het laatste kwart hun voet van het gaspedaal. De 86-36-overwinning was al overtuigend genoeg. Emma Meesseman was met zestien punten de beste schutter. In de tweede match tegen Japan zullen de Belgian Cats al meer getest worden. Maar dat ze klaar zijn om er een sterk WK van te maken, zoveel is duidelijk.

Meer nieuws

Meer nieuws