Driepunterkanon Kim Mestdagh blijft knallen ondanks gebrek aan club: "Zorgen dat ik niets laat liggen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

'Werkloze' Kim Mestdagh aan het schitteren op het WK

Driepunterkanon Kim Mestdagh blijft knallen ondanks gebrek aan club: "Zorgen dat ik niets laat liggen"
Foto: © photonews

Een club heeft ze niet momenteel. Toch is ze van goudwaarde voor het nationale basketbalteam op het WK. Kim Mestdagh is de naam. Momenteel ligt haar focus op de teamprestaties van de Belgian Cats en wil ze vooral alle kansen benutten.

"Ik ben niet naar dit WK gekomen om voor een contract te spelen, maar om top acht te halen. Als dat lukt, loop je vanzelf in de kijker. Het zou leuk zijn moest ik in dezelfde regio als mijn vriendin een club vinden, maar ik weet dat de meeste plekken in Turkije al zijn ingenomen. Nu wil ik eerst met de coach praten voor ik iets teken, wat ik vroeger niet deed. Ik wil al mijn focus op het WK houden en zorgen dat ik niets laat liggen", zegt Mestdagh in HLN.

Vanavond geeft ze met België kandidaat-wereldkampioen Spanje partij. De Cats lijken geen groepswinnaar te gaan worden, tenzij de Spaanse meisjes een cadeautje geven. Zo zouden die namelijk de VS in de halve finale kunnen ontwijken. "Het ligt volgens mij niet in hun aard om voor eigen publiek de zege cadeau te doen. Neen, ik ga uit van een barragematch en als je me dan een voorkeur vraagt: toch maar liever China. Die kennen we wat beter van onze tournee in juni."

Meer nieuws

Meer nieuws