Onderbreking wegens rellen houdt Charleroi niet uit tweede CL-voorronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Charleroi plaatst zich te midden van rellen voor tweede CL-voorronde

Onderbreking wegens rellen houdt Charleroi niet uit tweede CL-voorronde

Veel gelukkige gezichten waren er niet na afloop van de match. Charleroi had ondanks de 76-73-nederlaag uit de heenmatch nochtans vlotjes rechtgezet tegen het Israëlische Hapoel Tel Aviv. De terechte kwalificatie werd helaas overschaduwd door de rellen die plaatsvonden.

Aanvankelijk was het een spannende partij. Charleroi nam wel een kleine voorsprong, maar werd door de bezoekers in het vizier gehouden. Bij de rust stond er een 39-34-score op het bord. De kloof bleef beperkt, tot Charleroi in het laatste kwart uitliep naar 62-53. Nadien gingen de poppen aan het dansen.

Tel Aviv kon rekenen op heel wat supporters en onder de bezoekende fans zaten blijkbaar ook hooligans van voetbalclub Standard. Eerst geraakten een aantal mensen slaags met mekaar en al snel vlogen de stoelen in het rond. Er was een politieoptreden nodig om de heethoofden uit de zaal te zetten. Na een onderbreking van een halfuur ging de match verder. Charleroi won uiteindelijk met 73-59. In de tweede voorronde speelt het tegen het Deense Bakken Bears.

Meer nieuws

Meer nieuws