Wat een stunt! Belgian Cats plaatsen zich in de slotseconden voor kwartfinales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Cats kloppen Spanje en plaatsen zich in extremis voor kwartfinales

Wat een stunt! Belgian Cats plaatsen zich in de slotseconden voor kwartfinales

Het was een helse opdracht waar de Belgian Cats voor stonden: Europees kampioen Spanje kloppen met acht punten verschil om zo alsnog naar de kwartfinales te gaan. Dat Spanje in de halve finales de VS kon ontlopen bij een nederlaag deed de hoop een beetje groeien. Emma Meesseman deed de rest.

Al was Kim Mestdagh eigenlijk de beste Belgische. Ze gooide de ene jumper na de andere binnen en kwam uiteindelijk uit op  21 punten. Haar scorend vermogen liet de Cats toe een goede start te nemen. Bij de rust kwam de stunt stilaan in zicht (39-32) en na een uitstekend derde kwart lag België helemaal op koers.

De Spaanse meisjes knabbelden toch wat aan hun achterstand en zo werd het voor de Belgian Cats een echte thriller. Er stond een voorsprong van 6 punten op het scorebord toen Meesseman met een lay-up op 1,1 seconde van het einde er 63-72 van maakte en de kwalificatie veilig stelde. Zo is de doelstelling om de top acht te halen op dit WK alvast bereikt. De Cats gaan door, zowaar als groepswinnaar.

Meer nieuws

Meer nieuws