Meesseman verlaat WK met opgeheven hoofd: "Klein landje, grote ploeg"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Meesseman verlaat WK met opgeheven hoofd: "Klein landje, grote ploeg"
Foto: © photonews

Emma Meesseman leidde de Belgian Cats naar een prachtige vierde plaats in hun allereerste WK. De Belgen grepen zo wel net naast een medaille.

Meesseman scoorde tegen Spanje maar liefst 24 van de 60 punten. "Maar ik zou ze allemaal inwisselen voor die medaille", zei ze na de partij aan Sporza. Door de nederlaag tegen Spanje werden de Cats vierde. "Dit is een ondankbare plaats, maar op voorhand hadden we hier wel voor getekend."

"We hebben een goeie match gespeeld en er zat meer in. Hadden we in de 1e helft zo gespeeld als in de 2e... Ik weet dat we trots moeten zijn, maar nu ben ik toch een beetje ontgoocheld. We misten vooral de ervaring die Spanje wel heeft. Zij bleven kalm toen het zo spannend werd, wij niet."

Getoond dat die bronzen medaille op het EK geen toevalstreffer was

-Emma Meesseman

"Maar we hebben ons best gedaan. We hebben alles gegeven en we hebben onze vechtlust getoond. De toekomst oogt mooi. We zijn nog een jonge ploeg en er zit nog veel potentieel in. We zijn een klein landje, maar een grote ploeg. We hebben getoond dat de bronzen medaille op het EK geen toevalstreffer was."

Meer nieuws

Meer nieuws