Waarom de Chicago Bulls ondanks zege in eerste oefenmatch een harde klap kregen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Blessure van Lauri Markkanen is harde klap voor Chicago Bulls

Waarom de Chicago Bulls ondanks zege in eerste oefenmatch een harde klap kregen
Foto: © photonews

Het preseason is begonnen in de NBA. De Lakers verloren van Denver, maar de fans in LA kregen voor het eerst wel LeBron James in zijn nieuw tenue te zien. Het omgekeerde verhaal in Chicago: daar werd de eerste oefenmatch wel winnend afgesloten, maar is er treurnis wegens de blessure van Markkanen.

De Bulls wonnen met 128-116 van de New Orleans Pelicans. De zege werd echter overschaduwd door de afwezigheid van Lauri Markkanen. Chicago is immers een ploeg in (her)opbouw en de Finse youngster is één van de meest belangrijke spelers. 

Markkanen is zes tot acht weken out met een blessure aan de rechterelleboog en mist zeker de eerste competitiematch tegen Philadelphia. Waarom is dit nu juist zo erg voor de Bulls? De jonge spelers lijken wel over wat talent te beschikken, maar sommigen moeten zich aanpassen aan een nieuwe rol en er moet een bepaalde chemie tussen hen plaatsvinden. Dat kan alleen als ze allemaal op het terrein staan.

All Star of niet?

Zelf had Markkanen in het tussenseizoen ook aan spiermassa en kracht gewonnen. Tijdens het trainingskamp was hij relaxed en met veel vertrouwen aan het basketballen. Na een uitstekend seizoen als rookie kon hij misschien wel doorstoten naar een status als All Star. Dat lijkt nu een stuk moeilijker te worden.

Meer nieuws

Meer nieuws