Roel Moors niet verblind door eerste overwinning: "Met vuur gespeeld"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Roel Moors vond dat Antwerp tegen Luik goed wegkwam

Roel Moors niet verblind door eerste overwinning: "Met vuur gespeeld"

Op zijn minst moet Antwerp dit seizoen weer een grote belager worden voor Oostende. Sommigen tippen de Giants zelfs als de te kloppen ploeg. Ze namen ook een goede start in de competitie door hun eerste match tegen Luik te winnen met 92-68. Toch tempert Roel Moors de euforie.

De Antwerpse coach vond zijn team tegen Luik teveel op talent teren. "In de eerste helft waren we heel soft en defensief totaal niet aanwezig. Ik vind dat wij met vuur gespeeld hebben. Aanvallend vond ik dat we de bal niet goed lieten rondgaan. We gaan elf keer naar de vrijworplijn. Ik vind dat veel te weinig voor het atletisch vermogen dat wij hebben. Dat geeft aan dat we niet het basketbal gebracht hebben dat nodig is."

Ondanks de hoge verwachtingen is er nog ruimte voor extra kwaliteit. "We missen wel iets inside. We hebben het daar moeilijk momenteel, ook defensief. Het biedt ook mogelijkheden voor sommige jongens.  De situatie is wat ze is en dat zal niet rap veranderen. We moeten verder met deze jongens en ik denk wel dat we andere kwaliteiten hebben. We hebben veel beweeglijkheid en dat moeten we beter benutten."

Lof voor Schoepen

Moors had wel lovende woorden voor één van de uitblinkers bij de Giants. "Het is enkel dankzij Yoeri Schoepen dat we de rebounds winnen. Ik vond hem heel sterk op training. Dat heeft zich vertaald naar de match. Ik vond hem heel nuttig, offensief en defensief."

Meer nieuws

Meer nieuws