Belgische stunt in Champions League: Giants ronden inhaalrace af in overtime

Een verplaatsing naar basketbalgrootmacht Lietkabelis kon wel tellen als eerste opdracht voor de Antwerp Giants in de Champions League. Antwerp toonde veerkracht, want het haalde een achterstand van tien punten op en won alsnog.

De start van Antwerp deed ook al vermoeden dat er iets in zat. Via Lee, Dudzinski en Kalinoski liepen de Sinjoren 17-27 uit. Lietkabelis sloeg echter hard terug in de twee volgende kwarts. Het was de ploeg uit Letland die op tien minuten van het einde tien punten voor stond.

Op karakter knokten de bezoekers zich opnieuw in de wedstrijd. Het waren opnieuw dezelfde hoofdrolspelers die zich opwierpen, met daarbij de extra inbreng van Bako. Antwerp maakte er 80-80 van, er kwam dus een verlenging aan te pas. Daarin bezegelde een dunk van Bako het lot van de thuisploeg. Het werd 87-91.