Mechelen proeft na 23 jaar weer van basketzege: "Dat helpt enorm"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Paul Vervaeck blij dat Mechelen eens volledige week kon trainen

Mechelen proeft na 23 jaar weer van basketzege: "Dat helpt enorm"
Foto: © photonews

Door de verhuis van de Kangoeroes van Willebroek naar Mechelen, heeft de Antwerpse provinciestad voor het eerst in 23 jaar weer een basketbalploeg op het hoogste niveau. Afgelopen weekend wonnen ze ook voor het eerst dit seizoen.

De legendarische Winketkaai veerde recht na de 83-71-overwinning tegen Limburg United. Coach Paul Vervaeck, die ook nog de U20 van de Belgische nationale ploeg trainde, is de man die Mechelen naar een eerste overwinning in meer dan twintig jaar leidde.

TEMPO WEGNEMEN

Hij zag dat zijn team de sterke punten van de tegenstander wegnam. "In de tweede helft dwongen we hen tot andere opties", vertelde Vervaeck aan Basketbalkrant. "We hebben hun tempo weggenomen. We scoorden ook dertig punten in de paint. In de andere wedstrijden zochten we eerder naar outside shots. In het derde kwart hebben we offensief en defensief gedaan wat we moesten doen."

In dat derde kwart smeerde Mechelen Limburg liefst dertig punten aan. "We hebben in die periode vooral beter verdedigd. Limburg is geen halfcourt team. Het speelt net als enkele jaren geleden aan een hoog tempo en veel beweging. Als je dat niet wegneemt, is het een gevaarlijke ploeg."

VOLLEDIGE TRAININGSWEEK

De ploeg van Vervaeck werd dan weer geholpen door een betere voorbereiding. "We hebben de laatste tijd bijna alleen wedstrijden gespeeld. We konden enkel trainen in functie van een wedstrijd. Het is de eerste keer dat we een volledige week hadden om te trainen. Dat helpt enorm om een organisatie neer te zetten."

Meer nieuws

Meer nieuws