NBA klaar voor de tip-off, wie kan Golden State van nieuwe titel houden?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Start van NBA-seizoen staat weer voor de deur

NBA klaar voor de tip-off, wie kan Golden State van nieuwe titel houden?

De opwarming is voorbij, vannacht begint het echte werk. Vanaf dan geven de NBA-sterren weer het beste van zichzelf in de reguliere competitie. Kampioen Golden State mag van een viertal ploegen concurrentie verwachten.

De Amerikaanse basketbalcompetitie wordt vannacht op gang gebracht met Boston - Philadelphia en Golden State - Oklahoma. Wat ons vooral interesseert, is de lange termijn. Wie kan zich ontpoppen tot titelkandidaat? We laten ons licht nader schijnen op de vijf voornaamste kanshebbers.

DE TITELKANDIDATEN

Na twee titels op rij - drie in vier jaar tijd - zijn de Golden State Warriors opnieuw de titelfavoriet bij uitstek. Er lijkt geen sleet te zitten op de chemie tussen Kevin Durant en Stephen Curry, twee klasbakken die het mekaar gunnen om te schitteren. Kan DeMarcus Cousins als grote jongen voor een surplus zorgen als invaller, dan is het feest helemaal compleet.

De grootste uitdager van Golden State is Houston, dat vorig seizoen al op weg leek om de titelhouder van de troon te stoten. Tot Chris Paul zich blesseerde. Hopen dus maar dat hij fit kan blijven. Iedereen begint met frisse moed aan het nieuwe seizoen, dus ook de Rockets. Zij ondernemen een nieuwe poging.

Tot daar het Westen. Dan naar het Oosten, waar de Boston Celtics gezien de lange afwezigheid van Kyrie Irving vorig seizoen onwaarschijnlijk goed presteerden. Met hem erbij moet het nog beter worden. De Celtics hebben naast het talent en een coach die een goede organisatie kan neerzetten vooral een brede kern. Boston heeft de kans om voor het vijfde jaar op rij zijn record te verbeteren.

De Toronto Raptors branden van de ambitie. Daarom ontsloeg het zijn coach - nochtans tot trainer van het jaar verkozen - na enkele prima jaren. Het management vindt 'prima' niet genoeg. Toronto plukte Leonard weg bij San Antonio om het grote doel te verwezenlijken. Die was echter liever naar LA gegaan. Kan hij toch gemotiveerd worden zodat de Raptors nu echt een gooi gaan doen naar het allerhoogste?

Tenslotte is er Philadelphia, dat vorig seizoen zijn youngsters tot volle ontplooiing zag komen en zo de competitie eindigde met een lange reeks van ongeslagen matchen. De 76ers hopen op dat elan door te gaan om zo het laatste kloofje met de top te dichten. Dan meteen de titel pakken is lang niet vanzelfsprekend, maar mag ook niet helemaal uitgesloten worden.

Nog andere ploegen koesteren natuurlijk hoop. Daarom delen we hen ook onder in categorieën. Het is vooral uitkijken naar LeBron James bij de Lakers. Hij zal er voor spektakel zorgen, maar zal ze door het wegblijven van een tweede superster niet meteen naar de top loodsen. Of zou het toch?

OUTSIDERS

Oklahoma is goed door het tussenseizoen gekomen. Er is continuïteit bij Utah en Indiana rekent opnieuw op een sterke Oladipo.

NOG ZEKERE PLAYOFF PLOEGEN

Er zijn een aantal teams die zich zeker bij de beste acht van hun Conference moeten scharen, maar IN in het postseason vooral mogen dromen van één ronde te overleven.

VOORSTE GELEDEREN MIDDENMOOT

Als LeBron en de Lakers de perfecte match worden - en er ergens nog een schakel bijkomt - kan het zoveel meer worden. Maar vooralsnog is het nog voorzichtig afwachten. In San Antonio zijn ze aan het einde van een tijdperk. Ook in deze categorie: Miami, Portland, Minnesota en Detroit.

ACHTERSTE GELEDEREN MIDDENMOOT

Gezien de zwakte van het Oosten kan Chicago zich misschien wel in de strijd om de laatste tickets voor de playoffs werpen. Brooklyn, LA Clippers, Charlotte en Memphis zijn ongeveer even sterk.

ZWAKKE BROERTJES

Er moet niet al teveel verwacht worden van Cleveland, Dallas, Orlando, Phoenix, Sacramento, New York en Atlanta.

Meer nieuws

Meer nieuws