Stephen Curry en Kevin Durant meteen op de afspraak in opener van het NBA-seizoen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Golden State Warriors wint de opener van het nieuwe NBA-seizoen

Stephen Curry en Kevin Durant meteen op de afspraak in opener van het NBA-seizoen
Foto: © photonews

Golden State Warriors heeft de start van het nieuwe NBA-seizoen niet gemist. De kampioen haalde het, met dank aan Kevin Durant en Stephen Curry, van Oklahoma City Thunder.

Voor de wedstrijd werden de spelers en trainer van Golden State in de bloemetjes gezet voor hun NBA-titel van vorig seizoen. Daarna volgde een treffen tegen Oklahoma dat het zonder Russell Westbrook, één van de smaakmakers in de NBA, moest stellen. Westbrook kampt met een knieblessure. 

Maar gelukkig kon de kampioen al vroeg op het seizoen rekenen op de diensten van sterspelers Stephen Curry en Kevin Durant, goed voor respectievelijk 32 en 27 punten. De Warriors hadden al vroeg een voorsprong beet, maar het bleef spannend tot in het laatste quarter. Golden State pakte de zege uiteindelijk met 108-100. 

Boston wint ook

Ook Boston miste de start van het seizoen niet. Tegen Philadelphia wonnen de Celtics overtuigend met 105-87. Opmerkelijk in dat duel was de terugkeer van Gordon Hayward, die vorig seizoen met een beenbreuk uitviel in de opener van het seizoen en zo het hele NBA-seizoen in de mist zag gaan. Hij was goed voor 10 punten bij zijn comeback. 

Meer nieuws

Meer nieuws