Sprookje blijft duren: ook voormalige NBA-ster Amar'e Stoudemire bijt tanden stuk op Antwerp Giants
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antwerp Giants verrassen ook Hapoel Jeruzalem in Champions League

Sprookje blijft duren: ook voormalige NBA-ster Amar'e Stoudemire bijt tanden stuk op Antwerp Giants
Foto: © photonews

De Champions League basketbal is tot dusver een grote glorietocht voor de Giants. De Antwerpenaars wonnen ook hun tweede wedstrijd tegen de Israëlische topploeg Hapoel Jeruzalem, dat nochtans Amar'e Stoudemire in zijn rangen heeft.

En Stoudemire is niet de eerste de beste. Van 2002 tot 2016 was de center/power forward actief in de NBA. Bij ploegen als Phoenix Suns, New York Knicks, Dallas Mavericks en Miami Heat stal hij de show. Bovendien was hij ook liefst zesmaal een All-Star.

ZEGE VAN HET COLLECTIEF

Zijn huidige ploeg Hapoel Jeruzalem behoeden voor een nederlaag tegen Antwerp Giants was wel wat teveel gevraagd. Bij Antwerp was Lee met een double-double zeker één van de uitblinkers. Ook ander spelers als Tate, Dudzinski, Kalinoski, Bako en Sanders speelden zich in de kijker. Kortom: het was een overwinning van het collectief.

En het ging nog redelijk vlot ook. Na een weliswaar aarzelende beginfase, waarin Antwerp 25-31 achter kwam. Nadien won de thuisploeg de drie resterende quarters om een eindstand van 101-89 op het scorebord te brengen. Het was trouwens een geweldige avond voor het Belgische basketbal, want ook Charleroi en Oostende boekten Europese successen.

Meer nieuws

Meer nieuws