Opnieuw is topploeg slachtoffer van Mechels stuntwerk, Oostende wint deze keer wel

De troepen van Paul Vervaeck zijn uitstekend op dreef in de Belgische basketbalcompetitie. Na de klinkende thuiszege tegen Oostende verrasten de Mechelen Kangoeroes ook in de Spiroudome van Charleroi.

Tegen landskampioen Oostende brachten de Kangoeroes een verschil van zestien punten op het bord. In Charleroi werd het wel een spannende wedstrijd. Nochtans leidde Charleroi aan de rust met 57-43. Een sterke tweede helft bezorgde Mechelen toch nog winst. Aan het eind van het derde kwart stond het 65-65. Na een nagelbijtend slot werd het 85-87.

Oostende heeft zich inmiddels wel weer herpakt. Tenminste, op vlak van resultaat. Ook in de wedstrijd tegen Okapi Aalstar verdedigde de kustploeg immers niet al te scherp. Drie kwarts lang hielden de bezoekers goed stand. Drie bommen van Mwema schonken Oostende een 86-77. Ook Leuven wist te winnen. Het klopte Luik met 86-82.