Stad Antwerpen haalt groot kampioenschap naar België
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Antwerpen gaat in 2020 het EK 3x3 basket organiseren

Stad Antwerpen haalt groot kampioenschap naar België
Foto: © photonews

Eén van de meest unieke pleinen in Antwerpen lijkt zich te dienen voor topsport, namelijk de Groenplaats. Onlangs werd er al eens uitgepakt met een tennisstunt tijdens de European Open. In 2020 zal daar het EK 3x3 basketbal georganiseeerd worden.

De FIBA 3x3 Europe Cup is het meest prestigieuze landentoernooi voor 3x3 basketbal, waarbij twee teams van drie spelers het tegen mekaar op nemen op een veld dat half zo groot is dan bij het klassieke basketbal. Twaalf vrouwen-  en mannenteams zullen eind juni 2020 in Antwerpen strijden voor de Europese titel.

Deze variant op het basketbal en de Groenplaats: het is een echte 'match'. "Onze Groenplaats heeft al een rijke traditie als 3x3 locatie, want sinds 2012 vormt ze het decor voor het jaarlijks 3x3 tornooi in verschillende leeftijdscategorieën. Door dit topevenement profileren we Antwerpen als dé Urban stad van de Benelux", stelt schepen van sport Ludo Van Campenhout.

OLYMPISCHE SPELEN

Marc Verlinden, voorzitter van Basketbal Vlaanderen, is ook in de wolken. "Dat we in 2020 de FIBA Europe Cup van de FIBA in Antwerpen mogen organiseren, bewijst dat zij volop geloven in het Belgische basketbal en in het bijzonder in ons 3x3 project." In 2020 staat de discipline ook voor het eerst op het programma op de Olympische Spelen.

Meer nieuws

Meer nieuws