Embiid opnieuw de grote man in echte kraker, Utah smeert Boston verlies aan

Een wedstrijd mét één punt verschil tussen beide teams na een verlenging: Philadelphia - Charlotte was de meest bewogen wedstrijden de voorbije nacht in de NBA. De 42 punten en 18 rebounds van Joel Embiid gaven dan toch de doorslag. Boston maakte een uitschuiver op bezoek bij Utah.

Aan het einde van de reguliere speeltijd zat Embiid al aan 37 punten. Het stond op dat moment 119-119. Philadelphia en Charlotte begonnen vervolgens dus aan de 'overtime'. Embiid stelde voor de thuisploeg de zege veilig met twee vrijworpen. Philadelphia haalde het zo nipt met 133-132.

Boston beleefde geen fijne avond op het parket van Utah en leed toch ook al zijn vijfde nederlaag. In de eerste drie kwarts waren de Jazz telkens net een stukje beter. De Celtics konden hun achterstand in de laatste twaalf minuten onvoldoende wegwerken en verloren met 123-115.

JOKIC NIET BELOOND VOOR STERKE PRESTATIE

Er was ook een onverwachte thuisnederlaag voor Denver, dat tot dusver negen van de elf wedstrijden had gewonnen. Nochtans was Jokic tegen Brooklyn met 37 punten goed bij schot. LeVert schonk de ploeg uit New York in de slotseconde toch de overwinning. Het werd 110-112.