Geweldige Kyrie Irving beslist topaffiche mee in verlenging

De topper tussen de Boston Celtics en de Toronto Raptors was zonder enige twijfel een wedstrijd om naar uit te kijken. De verwachtingen werden ingelost met een duel dat pas in de verlenging beslist werd. Een uitstekend acterende Kyrie Irving kroonde zich met 43 punten tot man van de match.

Met een sterke start in het tweede kwart sloeg Boston een eerste kloofje (35-27). Met de rust in zicht kregen de Raptors de thuisploeg weer in het vizier en onder impuls van Lowry leken ze zelfs erop en erover te gaan (68-78). Boston moest nog een paar keer een behoorlijke achterstand dichtfietsen en slaagde hier ook in dankzij Irving.

De vrijworpen van Hayward maakten er 107-107 van en dwongen een verlenging af. Daarin pikte Irving nog een paar puntjes mee, al kreeg de guard ook wel de nodige steun van zijn ploegmaats. Boston haalde het uiteindelijk met 123-116.

BUCKS BLIJVEN DOORSTOMEN

Philadelphia begint stilaan ook zijn draai te vinden in het Oosten. De 76ers hielden in eigen huis de Utah Jazz af met 113-107. Milwaukee zit intussen al aan zijn elfde overwinning van het seizoen. De Bucks gaven dankzij een sterke tweede helft de Chicago Bulls een oplawaai: 123-104.